Nőnap alkalmából városunk vezetősége kedd délelőtt felkereste a dunaszerdahelyi nyugdíjaspanzió nyugat-lakótelepi és Barátság téri intézményeinek hölgyeit, hogy tiszteletük és elismerésük jeléül felköszöntsék az ott lakó szépkorúakat.

Az ünnepi műsort a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai biztosították, akik egy-egy rövid részlettel felelevenítették kultúránk nagyjainak alkotásait, s dalokkal is megörvendeztették minkét intézmény lakóit.

Ezt követően Pongrácz Kálmán igazgató üdvözölte a megjelent vendégeket, majd Hájos Zoltán köszöntötte a hölgyeket. Nem csupán a panzió lakóit, hanem azokat is, akik nap mint nap gondoskodnak róluk. A polgármester előbb a nemzetközi nőnap rövid történetét elevenítette fel, majd kifejezte, milyen kedves ünnep alkalmából jöttek ma a hölgyek közzé: köszönteni és köszönni. "Március 8-a ugyanis a hölgyek megbecsülésének, az irántuk való tiszteletünk kifejezésének a napja is, hiszen önök teszik életünket gazdagabbá, boldogabbá. S vállalják mellettünk a sorsot önzeltenül, úgy, hogy munkájuk mellett még egy második műszakot is – a gyermeknevelést, de a háztartás minden terhét – magukon viselnek. Az lenne az igazán szép, ha nem csupán ezen az egy napon lennénk figyelmesebbek a hölgyek iránt, hanem ha az év minden napja is erről a megbecsülésről szólna. Szeretnénk ma ezért mindent megköszönni – és egyben egészséget, vidámságot, s örömet is kívánunk mindannyiuknak!"

Hájos egyúttal kiemelte, milyen fontos szerepet töltenek be a hölgyek abban a korban, amikor sok országban a család értéke devalválódik, hiszen az anyák és a nagymamák szerepe kulcsfontosságú a családi kötelék megőrzésében.

A polgármester és az alpolgármester ezt követően kis ajándékkal lepte meg a panzió hölgylakóit.

Forrás: dunaszerdehelyi.sk